07 augustus 2013

Van Mittenwald naar de Brunnsteinhütte

De een na laatste dag van onze vakantie. "Zullen we nog één kleine route doen?"In de info folder stond dat de route vanaf Mittenwald naar de Brunnsteinhütte maar anderhalf uur zou zijn... Dit bleek toch wat langer!

Waarom staat er geen tijdsaanduiding bij....
Nadat we aan een lokale bewoner de weg naar Brunnsteinhütte hadden gevraagd kregen we al twijfels over de lengte van de route. Hij zei dat we wel vijf uur onderweg zouden zijn.

Daar gaan we dan
Maar goed we gaan vol goede moed op pad. Het wordt een warme dag en de weg loopt door het bos waardoor we lekker in de schaduw lopen. Het uitzicht is weer super. Aan de overkant de Leutschklamm waar we ook al meerdere keren zijn geweest.

Aan de overkant zicht op de Leutaschklamm
We moesten weer een beste hoogte overbruggen dus ook hier liep het pad constant omhoog. De nodige rustpauzes werden weer ingelast.

Mooie route door het bos
 Aan de linker kant doorkijkjes naar mooie ruige bergen.

Mooi doorkijkje
Op een gegeven moment kwamen we mensen tegen die vertelde dat het mooiste nog moest komen; een hangbrug... Dus voor de degene onder ons met hoogtevrees nou niet bepaald 'het mooiste'. Maar het was inderdaad wel een mooie brug die dapper werd bedwongen.

Hangbrug over de Sulzleklamm
 Even omgedraaid om te kijken waar we vandaan kwamen. Poe, we hebben al een heel eind gelopen!

Ook hier smalle paadjes
Blik vanaf de hangbrug over de Sulzleklamm. Toch best wel een brede kloof.

Sulzleklamm
Deze brug scheelt heel wat tijd om naar de berghut te lopen. We zijn de anderhalf uur allang gepasseerd.... Maar de route is mooi en in de schaduw is het best te doen.

Beetje wiebelig
We klimmen steeds hoger. Hier in de bocht van een van de vele kronkelpaadjes kun je in de verte de Kranzberg bij Mittenwald zien.

In de verte de Kranzberg
Eindelijk maar toch, bereiken we de Brunnsteinhütte. We hebben het helemaal gehad, zo moe! Wat een leuk tochtje van anderhalf uur.... ik heb het nog veel moeten horen.

Eindelijk de Brunnsteinhütte bereikt
Tijd voor een flinke rustpauze en wat eten en drinken. De waterflesjes voor de terugweg werden weer gevuld.

Brunnsteinhütte
Het is een erg leuke berghut. Er lopen verschillende dieren waaronder een eigenwijze ezel, wat kippen en een hele lieve herdershond! Aardige mensen die de hut beheerden en het uitzicht is er echt prachtig! We hebben hiervan genoten!

Pracht uitzicht 
De anderhalf uur bleek (heen en terug, met pauze) een stuk langer te zijn, in ieder geval vanaf Mittenwald. We waren om elf uur vertrokken en waren savonds om zes uur weer in Mittenwald terug  (Ik mocht de routes niet meer uitzoeken...hihihihihi)

Geen opmerkingen: