02 augustus 2015

Naar de Dammkarhutte

27 mei 2015
Vandaag gaat de route naar de Dammkarhutte. We zijn bij de vvv wezen vragen of de route begaanbaar was en of de hut geopend was. Dit was gelukkig het geval. Dus we gingen vroeg op pad.

Op de kaart is het niet zo ver
De borden zeggen dat het twee en een half uur is. We hebben dus nog wat voor de boeg.

We gaan starten

 Het eerste deel is goed te doen. Nog niet te steil maar dat gaat al snel over in een stevige stijging als we echt in het bos zijn.
Begin is goed te doen

Prachtig om te zien dat de gondel naar de top van de Karwendel langs gaat. Met goed weer kun je ook met de gondel om hoog en dan terug lopen. Maar met de sneeuw durfden we dat niet aan. Misschien een volgende keer.

De gondel 
 Het bos is super mooi. Jammer dat door de mist en wat lichte regen het uitzicht niet zo mooi is. Maar de temperatuur is voor het wandelen prima. We hebben al snel het zweet dik op de rug.

Best pittig

Uitzicht op Mittenwald
 Zo aan de rand van de berg hebben we uitzicht op Mittenwald. Sommige stukken van de route zijn best smel.

Best smal
 Buster is natuurlijk ook mee en die heeft geen last van de steile route door het bos. Hij staat ons verschillende keren op te wachten.

Buster wacht
 Uit het bos wachtte een prachtig uitzicht. En wat een sneeuw ligt er nog. We wisten toen nog niet waar we heen moesten maar als je goed kijkt ligt net onder de sneeuwgrens de Dammkarhutte.

Daar moeten we heen

Nadat we uit het bos liepen moesten we weer een stukje naar beneden om zo om de berg te lopen.

Prachtig!
 De borden laten zien dat we al ruim over de helft zijn. Dan gaan aan de laatste steile klim beginnen.

Over de helft
 We hoorden al wat steentjes vallen maar het duurde even voordat we de berggeit zagen. Die beesten kunnen pas goed klimmen!

Berggeit

Door de sneeuw
Het was een hele klim zo door de sneeuw maar wat een belevenis!! Prachtig!!

We zijn er
 Eindelijk is het doel bereikt. Waanzinnig mooi zo in de sneeuw!

1650 meter
 Het terras is leeg maar binnen brandt het kacheltje lekker. We hebben er wat gegeten en gedronken. Toen we later weer naar buiten gingen voelden we pas hoe koud het was!!

Binnen is het warm
 Weer lekker warm en weer op adem gingen we via een andere route terug naar beneden. Eerste stuk nog wel met een smal pas naar beneden maar de verdere weg ging via een breed pad.

Weer naar beneden

Daar kwamen we vandaan
Wat was dit een mooie route. Met al die sneeuw heel bijzonder. Mooie tocht op onze trouwdag. Met als afsluiting lekker uit eten!

Geen opmerkingen: