20 augustus 2012

Razend en kolkend water in de Klamm

Leutaschklamm

De Alte Leutaschklamm is een Klamm bij Mittenwald. Omdat we de eerste middag niet te ver lopen wilden zijn we naar deze klamm gegaan. Even na het centrum van Mittenwald, zo 20 minuten, loop je net voor de brug over de Isar rechts het pad naar de Klamm op. Dit een doodlopende kloof maar zeker de moeite waard om te bezoeken. 
Meer info over de Leutaschklamm op: www.leutaschklamm.com

Partnachklamm

De Partnachklamm is een 702 meter lange en gedeeltelijk ongeveer 80 meter diepe kloof ten zuid-oosten van Garmisch-partenkirchen. In 1912 werd de Partnachklamm tot natuurmonument bestempeld. De kloof wordt gevormd door de rivier de Partnach die een sterke afdaling maakt tussen de rotswanden. 
We zijn al vaker in de Klamm geweest en dit keer zijn we met de trein van Mittenwald naar Garmisch gegaan waarna het een kort stukje lopen is via het Olympisch stadion naar de Klamm.
Meer info over de Partnachklamm op: www.partnachklamm-info.de



Höllentalklamm

Höllentalklamm

Om naar de Höllentalklamm te gaan moet je eerst met de auto naar Hammersbach (758m), een dorpje aan de voet van de Zugspitze. Van daaruit is het makkelijk de route te lopen naar de Klamm. 
We wandelen door het bos, wisselend steil en wat vlakker maar ook hier moet je toch wel wat conditie hebben. 
Als je uiteindelijk bij de ingang van de Klamm aankomt stap je een heel andere wereld in van kletterend water en smalle rots paden, deels door de rotsen heen!
Meer info over de Höllentalklamm op: www.alpenverein-gapa.de

1 opmerking:

Anoniem zei

Prachtige foto s! Wist niet dat je een eigen site had, super leuk groetjes mirella