03 augustus 2009

Brand op La Palma

Hoor ik vanavond op het journaal dat er branden woeden op La Palma! Toch maar even kijken op het internet waar het is en hoe ernstig het is. Raar idee dat we op die plekken zijn geweest.

Het Canarische eiland La Palma wordt geteisterd door een grote bosbrand. Zo'n vierduizend mensen in het zuiden zijn geëvacueerd en een aantal huizen is in vlammen opgegaan.
De bosbrand woedt op de steile hellingen van de San Antonio vulkaan. Het gebied is moeilijk bereikbaar en het vuur wordt aangewakkerd door de harde wind. La Palma is van de Canarische Eilanden het groenste eiland, maar door de grote hitte van de afgelopen dagen is het er erg droog.

Bron: http://www.rnw.nl/nl/caribiana/article/grote-bosbranden-op-la-palma


Uitzicht vanaf de San Antonio vulkaan op de vulkaan Teneguia.
De vulkanen liggen onder de stad Fuencaliente waar een van de branden woedt.

Gisteren zijn, uit voorzorg, ook de medewerkers van de beroemde sterrenwacht op La Palma geëvacueerd, zo luidt een bericht. De grootste spiegeltelescoop ter wereld, de Gran Telescopio Canarias (GTC of GranTeCan genoemd) bevindt zich hier in de sterrenwacht op La Palma.
Bron: http://spanje-andalusie.blogspot.com/2009/08/brand-la-palma.html



Spiegeltelescoop

De gids van het nationale park de Caldera de Taburiente vertelde dat een jaar of 25 geleden een heftige brand heeft gewoed. De bast van de pijnbomen laat de littekens nog zien.


Littekens

Geen opmerkingen: